A Rába az orosz autóbusz-óriással kooperálna

Napi Online
2004.03.19. 14:29
Alekszandr Juskevics, a RusPromAvto Holding és Pintér István, a Rába Rt. vezérigazgatója által a napokban Moszkvában aláírt stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot alapján legnagyobb orosz autóbuszgyárakat egyesítő orosz cég együttműködik a magyar tőzsdei társasággal az orosz járműipar nemzetközi versenyképességének javításában - áll a Rába közleményében.

A Rába Rt. az orosz piacon jelenleg komplett, saját fejlesztésű termékekkel van jelen, s várakozásai szerint a RusPromAvtóval való együttműködés lehetőséget teremt a 2003-ban 6,3 millió dolláros árbevételt hozó piaci részesedésének növelésére. A magyar cég szerint az orosz gazdaság dinamikus növekedése nyomán erősödő infrastrukturális beruházások már az idei év második felében tovább élénkíthetik az orosz haszongépjármű- és buszpiacot.

A felek megállapodtak, hogy az év végéig kidolgozzák a két cég együttműködésének részleteit, mely lehetővé teszi az orosz és egyéb piacokon versenyképes járművek autóbusz-, tehergépkocsi- és munkagép futóműveinek közös gyártását és értékesítését. További cél az értékesítés hatékonyságának fokozása az orosz piacon, valamint annak az igénynek a felmérése, hogy mely technológiák és termékek milyen ütemű oroszországi kihelyezésére lesz szükség a közös gyártás versenyképességének javításához.