Mária
-6 °C
2 °C

Nem lesz eljárás a Parmalat-ügyben 2005 előtt

MTI
2004.03.25. 12:59
A bonyolult, sokszálú nyomozás miatt a jövő év elejénél előbb nem kezdődhet meg az eljárás a Parmalat-ügyben. Olasz sajtójelentések szerint ennél korábbi kezdés nem lehetséges. Időközben Calisto Tanzi Parmalat-főnök ismét a pármai börtönkórházba került. Tanzi szívbántalmakkal küszködik, decemberi őrizetbe vétele óta már háromszor kezelték kórházban, és orvosai szerint állapota meglehetősen súlyos.

A Parmalat-csőd miatt 32 személy ügyében folytatnak nyomozást. A milánói ügyészség 29 volt Parmalat-vezető és három jogi személy ellen javasolt vádemelést. Az ügyészség által csődbűntettel és pénzügyi csalásokkal vádolt személyek között van Calisto Tanzi, a Parmalat volt alapító-elnöke, az igazgatótanács számos tagja és az élelmiszeripari óriás több más volt vezetője.

A három perbe fogott intézmény: a Parmalat egyik legjelentősebb számlavezető bankja, a Bank of America itáliai képviselete, illetve két könyvvizsgáló cége, a Deloitte & Touche, illetve a Grant Thornton olaszországi leányvállalata.

A Parmalat tavaly decemberben omlott össze, a csőd bejelentéséig az elmúlt csaknem egy évtizedben több mint 14 milliárd euró adósságot halmozott fel. A 29 volt Parmalat-vezető közül jelenleg 16 várja vizsgálati fogságban perének tárgyalását.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.