Elemér
5 °C
16 °C

A Zastava rendezné adósságát a Fiattal

MTI
2004.03.29. 12:15
A szerb Zastava autógyár rendezni akarja régi adósságait a FIAT-tal: a kragujevaci gyár főnöke szerint a FIAT szeretné a még 1969-ből eredő adósság rendezését mielőtt a mostani új FIAT-befektetésekről folytatnák a tárgyalásokat. Az adósságkérdésre április végéig megoldást akarnak találni.

A Zastava 19 millió dollárral (15,6 millió euró) tartozik a FIAT-nak. Ezen felül még további 16 millió dollárt kellene kifizetnie, amellyel a belgrádi motorgyártó DMB cég, a Zastava kooperációs partnere tartozik még az olasz cégnek.

Az adósságok visszafizetéséről már 1996-ban egyezségre jutottak, de az 1999-es belgrádi NATO-légicsapások miatt a Zastava nem tudta teljesíteni kötelezettségeit. A Blic című napilapban megjelent nyilatkozat szerint a FIAT jó együttműködő partnere lehet a Zastavának, mivel a kelet-európai piacon más országok irányában még nem túlságosan elkötelezett.

A Zastava évek óta szeretne külföldi üzleti partnert találni, miközben sürgősen kétszázmillió dollárra is szüksége lenne egy új modell bevezetéséhez.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.