Húszmilliárd a dél-dunántúli régiónak

MTI
2004.03.29. 15:39
A dél-dunántúli régió fejlesztésére 2006-ig több mint húszmilliárd forint jut abból a 121 milliárd forintos országos pályázati alapból, amelyre a Regionális Fejlesztési Operatív Program (ROP) keretében lehet pályázni - mondta Hámory Jenő, a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal főosztályvezető-helyettese hétfőn Kaposváron, sajtótájékoztatón. Beszámolója szerint a korábbiaknál mintegy háromszor nagyobb összeget a többi között a turizmus fejlesztésére, a szálláshelyek bővítésére, a kistelepülések elérhetőségének javítására, valamint óvodák és iskolák infrastrukturális fejlesztésére lehet fordítani.

A program célja elsődlegesen nem a fejlesztés, hanem a felzárkóztatás segítése, a vidék kohéziójának erősítése, a nonprofit szféra támogatása - hangsúlyozta a főosztályvezető-helyettes. Hozzátette: a turisztikai, illetve infrastrukturális fejlesztésre a pályázatokat első körben februárban írták ki és folyamatosan várják a jelentkezéseket. A következő pályázatokat áprilisban írják ki.

Hámory Jenő közölte: a programra 2006 végéig országosan ezernél több pályázatot várnak; a dél-dunántúli régióból eddig nyolc pályázat érkezett. A kaposvári tanácskozáson az ügynökség képviselői a somogyi nonprofit szervezetek és önkormányzatok képviselőt tájékoztatták a pályázati lehetőségekről.