Miklós
-7 °C
2 °C

Megváltozott a Hír TV tulajdonosi szerkezete

MTI
2004.03.31. 16:13
Töröcskei István, a Hír TV Rt. felügyelő bizottságának eddigi tagja a Pro Aurum Vagyonkezelő Rt.-vel és az Inforg Rt.-vel közösen 100 százalékos tulajdonrészt szerzett Hír TV-ben, miután a szerdai közgyűlés elfogadta a pénzügyi befektetők vételi ajánlatát - tájékoztatta a társaság közleményben az MTI-t. "A részvénytársaság elnöke a jövőben is Borókai Gábor lesz, míg a vezérigazgatói feladatokat április elsejétől Fazekas Csaba, a Hungister Rt. eddigi vezérigazgatója látja el" - olvasható a közleményben. A távozó tulajdonosi csoport - amelynek Pocsai Alex a legnagyobb részvényese - úgy látta, "a csatorna további sikereihez újabb, jelentős befektetésekre, fejlesztésekre van szükség, ezért fájó szívvel az eladás mellett döntöttünk. Olyan új tulajdonosokat kerestünk, akik garantálni tudták a csatorna továbblépését, és biztosítják szellemiségének megőrzését is".

A tulajdonosi körből távozók a vételárat elsősorban a szállodaiparban kívánják felhasználni, de - ha megfelelő befektetőtársakra találnak - terveik között szerepel "egy új, tematikus csatorna létrehozása, amely ugyancsak hiánypótló szerepet töltene be a hazai médiapiacon". Borókai Gábor február végén erősítette meg azt a lapértesülést, hogy hónapok óta "a tulajdonosi kör megerősítéséről folynak tárgyalások". Egy hónappal azt megelőzően arról beszélt, "a plusz fejlesztésekhez szükségünk van újabb tőkebevonásra". A Népszava akkori információit, hogy Töröcskei István, a Magyar Hitelbank Rt. egykori vezetője a tulajdonosként is szerepet vállal a Hír Televízió Rt.-ben, nem erősítette meg.

A Hír Televízió Rt. által működtetett csatorna 2002 végén kezdte meg működését. A kezdetben nyolc, 2003 januárjától napi tizenhét órányi programot kínáló, több száz milliós beruházással indított csatornától - Borókai Gábor vezérigazgató akkori közlése szerint - a tulajdonosok azt várják, hogy 6-7 év múlva álljon saját lábára és kezdjen nyereséget termelni.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!