Megváltozott a Hír TV tulajdonosi szerkezete

MTI
2004.03.31. 16:13
Töröcskei István, a Hír TV Rt. felügyelő bizottságának eddigi tagja a Pro Aurum Vagyonkezelő Rt.-vel és az Inforg Rt.-vel közösen 100 százalékos tulajdonrészt szerzett Hír TV-ben, miután a szerdai közgyűlés elfogadta a pénzügyi befektetők vételi ajánlatát - tájékoztatta a társaság közleményben az MTI-t. "A részvénytársaság elnöke a jövőben is Borókai Gábor lesz, míg a vezérigazgatói feladatokat április elsejétől Fazekas Csaba, a Hungister Rt. eddigi vezérigazgatója látja el" - olvasható a közleményben. A távozó tulajdonosi csoport - amelynek Pocsai Alex a legnagyobb részvényese - úgy látta, "a csatorna további sikereihez újabb, jelentős befektetésekre, fejlesztésekre van szükség, ezért fájó szívvel az eladás mellett döntöttünk. Olyan új tulajdonosokat kerestünk, akik garantálni tudták a csatorna továbblépését, és biztosítják szellemiségének megőrzését is".

A tulajdonosi körből távozók a vételárat elsősorban a szállodaiparban kívánják felhasználni, de - ha megfelelő befektetőtársakra találnak - terveik között szerepel "egy új, tematikus csatorna létrehozása, amely ugyancsak hiánypótló szerepet töltene be a hazai médiapiacon". Borókai Gábor február végén erősítette meg azt a lapértesülést, hogy hónapok óta "a tulajdonosi kör megerősítéséről folynak tárgyalások". Egy hónappal azt megelőzően arról beszélt, "a plusz fejlesztésekhez szükségünk van újabb tőkebevonásra". A Népszava akkori információit, hogy Töröcskei István, a Magyar Hitelbank Rt. egykori vezetője a tulajdonosként is szerepet vállal a Hír Televízió Rt.-ben, nem erősítette meg.

A Hír Televízió Rt. által működtetett csatorna 2002 végén kezdte meg működését. A kezdetben nyolc, 2003 januárjától napi tizenhét órányi programot kínáló, több száz milliós beruházással indított csatornától - Borókai Gábor vezérigazgató akkori közlése szerint - a tulajdonosok azt várják, hogy 6-7 év múlva álljon saját lábára és kezdjen nyereséget termelni.