Piroska
-10 °C
1 °C

Kravtex buszokat vásárol a Volán

MTI
2004.04.11. 09:44
A 24 Volán társaság összesen 50, a Kravtex Kft. által gyártott elővárosi szóló autóbuszt vásárol - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A nettó 1,53 milliárd forintos megbízást nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a győri társaság. A kiírás szerint a rendelés mennyisége az igényektől függően 30 százalékkal növekedhet.

Az MTI korábbi híradása szerint, a Kravtex 1999-ben jelent meg saját gyártmányú autóbuszaival a piacon, amelyek alacsony áruk, kis fogyasztásuk révén lettek kelendők. A Kravtex négy év alatt 90 városi, elővárosi és távolsági CREDO típusú autóbuszt gyártott a közlekedési vállalatok megrendelésére.

A Kravtex múlt évben bemutatott új autóbusza, a CREDO LC11H az eddig gyártott típusoknál nagyobb, technikailag korszerűbb. A 45 utas szállítására alkalmas légkondicionált autóbusz a hasonló kategóriájú nyugati járműveknél huszonöt százalékkal olcsóbb, nettó 30,6 millió forint és 10 százalékkal kevesebbe kerül a legolcsóbbnak tartott török gyártmányú autóbuszoknál is.

A CREDO autóbuszok döntően magyarországi beszállítók által gyártott részegységekből készülnek. Az önhordó szekrényvázat a Kühne, a futóműveket a Rába Rt., a futómű-felfüggesztés gömbcsuklóit a Semperform Kft., a padlókárpitot és a műbőröket a Grabo Kft. gyártja. A szervokormánymű, a légrugók, a fékszerelvények, az autóbuszüvegek is hazai gyártmányok.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.