Piroska
-10 °C
1 °C

Egymilliárd felett a villamos művek vesztesége

MTI
2004.04.14. 15:56
A Magyar Villamos Művek (MVM) Rt. közgyűlése 1,238 milliárd forint mérleg szerinti veszteséggel elfogadta a társaság mérlegét. A közgyűlés elfogadta az éves beszámolót és az üzleti jelentést, a társaság mérlegét 365,308 milliárd forint mérlegfőösszeggel jóváhagyta. A cég nem konszolidáltan 2002-ben 30,784 milliárd forint mérleg szerinti veszteséget, 2001-ben még 4,463 milliárd forintos mérleg szerinti eredményt számolt el.

A MVM csoportszintű eredménye, amely az anyavállalaton kívül a teljes konszolidációba bevont leányvállalati kör (Vértesi Erőmű Rt., Paksi Atomerőmű Rt., Országos Villamostávvezeték Rt., MVM Partner Energiakereskedelmi Rt.) eredményét is tartalmazza, -3,8 milliárd forint, mérlegfőösszege 448,2 milliárd forint.

A társaság jelentős beruházásokat hajt végre a távhő-piacon való sikeres szereplés érdekében is és idei terveiben kisebb veszteséggel számol. A közgyűlés megtárgyalta az MVM Rt. középtávú stratégiai tervét, amely egy erős, nemzeti többségi tulajdonú villamos társaságot vázol fel.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.