Biztosítója lesz az OTP-nek Bulgáriában

MTI
2004.04.15. 09:17
A bolgár bankfelügyelet megadta az engedélyt az OTP Bank Rt. tulajdonában lévő DSK Banknak, hogy 26 százalékos részesedést szerezzen az újonnan alapítandó DSK-Garancia Biztosítóban - derül ki a Bolgár Nemzeti Bank honlapján közzétett határozatból.

Fábián Attila, az OTP Garancia Biztosító élet- és bankbiztosítási vezérigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy bár az OTP által megvásárolt DSK Banknak jelentős részesedése van egy biztosítótársaságban, mégis saját biztosító létrehozásáról döntött DSK Garancia néven. Az engedély, amelyet most adott ki a bolgár bankfelügyelet, csak része az engedélyezési procedúrának, amelyet végig kell járni ahhoz, hogy megkezdhesse működését az OTP-csoporthoz tartozó DSK Bank életbiztosítási cége.

A DSK Garancia az OTP Garanciabiztosító Rt. szakmai irányításával működik majd, hasznosítva mindazokat a tapasztalatokat, amelyet a magyar biztosítási piacon 10,94 százalékos díjbevétel szerinti részesedéssel rendelkező OTP Garanciabiztosító eddigi sikeres működése során szerzett. Ez számos új biztosítási szolgáltatás bevezetését is jelenti majd.