Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Növekvő árbevétel Tetra Paknál

MTI
2004.04.21. 15:26
A csomagolóanyagokat gyártó és forgalmazó Tetra Pak magyarországi érdekeltségénél a múlt évihez hasonló, három százalékos árbevétel-emelkedéssel számolnak az idén. Baka Éva a cég magyarországi társaságának kommunikációs és környezetvédelmi vezetője az MTI-nek elmondta: 2003-ban a svéd társaság magyarországi leányvállalatának mintegy 31 milliárd forintos árbevétele volt, ami három százalékkal haladta meg az előző évit.

A múlt évben a vállalat 1,6 milliárd dobozt értékesített, ami mintegy tíz százalékkal volt több az előző évinél. A 2003-as értékesítés hetven százaléka exportra került. Így a Tetra Pak Hungária Rt. az utóbbi időben kelet-európai regionális központtá nőtte ki magát. Budaörsről látják el a cseh, a szlovák, a horvát, az orosz, a lengyel, a román, a bosnyák, szlovén, a moldáv és a bolgár piacot. Emellett visznek csomagolóanyagot Németországba, Finnországba és Ukrajnába is.

Baka Éva közölte azt is, hogy tavaly mintegy egymilliárd forintot fordítottak a Tetra Pak Hungáriánál beruházásra. Ennek a forrásnak minden harmadik forintját, azaz mintegy háromszázmillió forintot környezetvédelmi célokra fordítottak. Megépítették a részvénytársaságnál a fedett hulladéktárolót, a bálázót, valamint a vállalaton belül áttértek a szelektív hulladékgyűjtésre. A kommunikációs vezető beszélt arról is, hogy a cégnél az utóbbi időben nem hajtottak végre áremelést. Ezzel alkalmazkodnak az uniós piaci viszonyokhoz, de az áremelés elmaradásának okaként említette Baka

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.