Piroska
-10 °C
1 °C

1,58 milliárd euróra csökkentek a Parmalat eladásai

MTI
2004.05.17. 22:35
A csődbe jutott olasz élelmiszeripari cég, a Parmalat Finanziaria SpA hétfőn arról számolt be, hogy az év elejétől április 30-ig az eladásai 1,58 milliárd euróra mérséklődtek az egy évvel korábbi 1,79 milliárd euróról. A Parmalat decemberben kért csődvédelmet hitelezőivel szemben.

A cég nem ismertette a nettó adósságára vonatkozó adatot, amit - közlése szerint - később hoz nyilvánosságra. A Parmalat nettó adóssága tavaly mintegy 14 milliárd euró volt, ami nyolcszorosan annak, amiről korábban beszámolt. A cég kamat, adó és amortizáció előtti nyeresége 56,4 millió euróra nőtt a január-április közötti időszakban az egy évvel korábbi 53 millió euróról.

Az alaptevékenységből származó pénzforgalmi többlete (EBITDA) 70 millió euróról 78,3 millióra bővült elsősorban a költségcsökkentési intézkedések hatására. A nem alaptevékenységből származó EBITDA veszteség 12,3 millió euróról 4,5 millióra mérséklődött. A nem alaptevékenységi körbe tartozó vagyonok eladása folyamatban van - jelentette be a cég.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.