1,58 milliárd euróra csökkentek a Parmalat eladásai

MTI
2004.05.17. 22:35
A csődbe jutott olasz élelmiszeripari cég, a Parmalat Finanziaria SpA hétfőn arról számolt be, hogy az év elejétől április 30-ig az eladásai 1,58 milliárd euróra mérséklődtek az egy évvel korábbi 1,79 milliárd euróról. A Parmalat decemberben kért csődvédelmet hitelezőivel szemben.

A cég nem ismertette a nettó adósságára vonatkozó adatot, amit - közlése szerint - később hoz nyilvánosságra. A Parmalat nettó adóssága tavaly mintegy 14 milliárd euró volt, ami nyolcszorosan annak, amiről korábban beszámolt. A cég kamat, adó és amortizáció előtti nyeresége 56,4 millió euróra nőtt a január-április közötti időszakban az egy évvel korábbi 53 millió euróról.

Az alaptevékenységből származó pénzforgalmi többlete (EBITDA) 70 millió euróról 78,3 millióra bővült elsősorban a költségcsökkentési intézkedések hatására. A nem alaptevékenységből származó EBITDA veszteség 12,3 millió euróról 4,5 millióra mérséklődött. A nem alaptevékenységi körbe tartozó vagyonok eladása folyamatban van - jelentette be a cég.