A munkaügyi miniszternek bevált EMMA

MTI
2004.05.20. 15:18
Bevált a gyakorlatban az e-Magyarország internetes rendszer - állapította meg Burány Sándor és Kovács Kálmán csütörtökön, miután ellátogattak Érdre a Szociális Gondozó Központ Gyermekjóléti Szolgálatának irodájába, ahol egy hónapja elsőként avatták fel ezt az informatikai adatbázist.

A munkaügyi és az informatikai miniszter elmondta: összesen másfélmilliárd forint felhasználásával az év végéig 2.800 intézményben létesül e-Magyarország pont, ahol a beállított számítógépeken ingyen vagy minimális térítés ellenében hozzáférhetővé válik az Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis, az EMMA is. A gépeken az internetezés gyakorlására is mód nyílik.

Már csaknem kétezer e-Magyarország pont működik, legtöbb közülük kistelepülések önkormányzatainál, teleházakban, iskolákban, szociális otthonokban, könyvtárakban érhető el bárki számára.

Berei Mária, az érdi gyermekjóléti szolgálat vezetője az MTI-nek elmondta: az e-Magyarország pont keretében kapott két számítógépet szívesen használják az ide betérő hátrányos helyzetű, s gyakran stabil családi háttér nélküli gyerekek, akik nem csak az interneten keresztül szerezhetnek ily módon új ismereteket, hanem az iskola elvégzése után az EMMA használatával gyorsabban találják meg a számukra legmegfelelőbb munkát is.