Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Rövidesen rendeződik a vámkáosz

Napi Online
2004.05.20. 16:10
A vámkezelés lelassulása miatt kialakult helyzetről tájékozódott csütörtökön Medgyessy Péter miniszterelnök. Az országos vámparancsnok biztosította a kormányfőt: hétfőtől zavartalan lesz a szolgáltatás.

Meglátogatta az országos vámparancsnokot Medgyessy Péter miniszterelnök, hogy a vámárunyilatkozat-kezelő hálózat rejtélyes lelassulása nyomán kialakult helyzetről tájékozódjék. A VPOP országos vámparancsnoka, Nagy János elmondta, a lemaradás korántsem több napos, mindössze három-négy órás.

Medgyessy Péter kifejtette, szeretné, ha rendben működne a rendszer, s ígéretet is kapott, miszerint hétfőtől minden visszatér a rendes kerékvágásba. A jövő héten Draskovics Tibor jeletést tesz a miniszterelnöknek a vámkezelés körüli helyzetről.

A pénzügyminiszter elmondta, az Unióban versenyhelyzet van, ennek érdekében a szolgáltatást a legmegfelelőbb módon kell nyújtani. A vámkezelés rendbetételét nem a jogszabályban lefektetett határidőig kell megvalósítani, hanem a lehető leghamarabb, s ha ez nem sikerül, le kell vonni a megfelelő személyi konzekvenciákat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.