Esetenként felezi a casco díját az Allianz

MTI
2004.05.21. 13:18
Európai mobilitási programot indít az Allianz Hungária Biztosító Rt. 2004 májusától, ennek első lépéseként autóbiztosítási stratégiáján változtat a társaság - jelentette be Patai Mihály, az Allianz Hungária Biztosító Rt. (AHB Rt.) elnök-vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

A biztosító társaság 2004 májusától - a piacon a csatlakozást követően várható nagyobb fokú autóbiztosítási igényekre felkészülve - tíz gépjárműtípusnál öt-negyven százalékos díjcsökkentést hajt végre a casco biztosítási módozatoknál.

Azok az ügyfelek, akik casco biztosítások mellé kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat is az AHB Rt-nél kötik, további öt százalékos díjkedvezményt kapnak. A kedvezmény csak az újonnan kötött szerződésekre, az új, illetve a garanciális gépjárművekre vonatkozik.

Míg Nyugat-Európában a gépkocsik döntő többségére kötnek casco biztosítást, addig Magyarországon csupán minden negyedik autóra. Az EU-csatlakozással azonban jelentős növekedés várható a casco piacon - mondta Patai.

A céghez 2003-ban összesen 97,3 milliárd forint díj folyt be az autóbiztosításokból, ebből 49 milliárd a kötelező, 49,3 milliárd forint pedig a casco biztosításokból. Múlt év végén az AHB Rt. 1,68 millió darab kötelező és 412 ezer darab casco biztosítási szerződést kezelt, amellyel a legnagyobb a piacon.

Az Európai mobilitási program keretében a közeljövőben hasonló lépéseket tesz a cég az életbiztosítások és jogvédelmi biztosítások területén - tette hozzá Patai.