Medgyessy gyáravatója

MTI
2004.05.22. 19:05
A Baumit Kft. 2 milliárd forintos költséggel megépült új építőanyagipari gyárának próbaüzemét Medgyessy Péter indította el szombaton, az Alsózsolcai Ipari Parkban. A zöldmezős beruházással 8 hónap alatt felépült üzem Magyarország legmodernebb szárazkeverék gyára, ahol a habarcs- és vakolatgyártás folyik - mutatta be a cég új üzemét Georg Bursik, az osztrák Wopfinger GmbH. 100 százalékos tulajdonában lévő Baumit Kft. ügyvezető igazgatója.

A kormányfő a gyártósort működésbe hozó kapcsoló lenyomása előtt hangoztatta: minden olyan beruházás, ami az országba korszerű technológiát hoz, újabb munkahelyeket teremt, jobb megélhetést biztosít, az számára "kedves és fontos". Ismét gyarapodott azon befektetők száma, akik bíznak Magyarországban, beruháznak és fejlesztenek - mutatott rá.

Medgyessy Péter emlékeztetett arra: 2003 elején elmondta az országgyűlésben is, hogy az építkezések, beruházások, fejlesztések évei következnek. Rámutatott, hogy az Európai Unió Magyarország számára komoly fejlesztési lehetőségeket kínál. "Nem önmagában és direkt módon életszínvonal emelkedést hoz a csatlakozás, hanem a beruházásokon, fejlesztéseken, a modernizáción át, korszerű ipari kultúrával biztosít olyan lehetőségeket, amelyekkel ha élni tudunk, egyre többen lesznek közöttünk olyanok, akik megbízható jövőre számíthatnak" - mondta a miniszterelnök.

Hozzátette: a kormány elkötelezett a beruházások gyorsításának segítésében, megbízható működtetésében. Jelezte, hogy a meghatározott ütemben tovább folytatódik az autópályák építése, például az M30-as még az idén Miskolcra és térségébe is eljut, ez újabb lehetőségeket, garanciát kínál a régióban befektetni szándékozók számára. A miniszterelnök úgy vélekedett, hogy Magyarország ezen észak-keleti része rövid időn belül olyan térség lesz, mint Ausztria.