Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Fellebbez a Jukosz

MTI
2004.05.27. 14:36
A Jukosz orosz kőolajipari társaság fellebbezni fog a moszkvai döntőbíróság május 26-i döntése ellen, amelynek értelmében a társaságot több mint 99 milliárd rubel megfizetésére kötelezik a 2000-es évben elmaradt adók, valamint pénzbüntetések és bírságok miatt - tette közzé közleményében a cég. A cég biztos abban, hogy az adókat mindig jóhiszeműen és az Orosz Föderáció hatályos jogrendjével összhangban fizette.

A bírósági döntés, valamint az Adóügyi Minisztérium 2004. április 14-i határozatának meghozatala során az eljárási normák számos esetben sérültek, valamint mindkét rendelkezés megalapozatlan és szelektív - áll a közleményben. A társaság úgy véli, hogy ez a döntés, mellyel a Jukoszt harmadik fél adókötelezettségeiért tették felelőssé, olyan jogi precedenst teremt, amely különös veszélyt jelent az orosz gazdaság egészére nézve.

A Jukosz véleménye szerint a döntőbíróság határozata és az adóügyi minisztérium lépései, amelyek keretében bírságot rónak ki adójogszabályok olyan megsértéséért, amelyet el sem követtek, a jogi normák durva megsértését jelentik. Mindezek a lépések Oroszország egyik legnagyobb és legsikeresebb cégének tönkretételét célozzák, és egyértelműen bizonyítják, hogy az úgynevezett "YUKOS- ügy" politikai indíttatású, amelyet az Európai Tanács Közgyűlésének hivatalos képviselői is elismertek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.