Osztrák befektetés Magyarországon

MTI
2004.05.27. 14:47
Két millió eurót fektet be magyarországi és lengyelországi üzemeibe az osztrák Wolf Systembau - írta a Wirtschaftsblatt csütörtökön. A kész házakat, ipari csarnokokat, mezőgazdasági tartályokat, silókat előállító scharnsteini cég a jó üzletmenetnek köszönhetően bővíti értékesítési szervezetét is Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovéniában, Szlovákiában és Horvátországban.

A családi tulajdonban lévő vállalkozás új kereskedelmi képviseletet nyit Oroszországban is, ahol két évvel ezelőtt bezárta irodáját. Azóta megnőtt a kereslet az ipari és mezőgazdasági létesítmények iránt - mondta Josef Haas ügyvezető igazgató.

A keleti piacok a konszern 270 millió eurós forgalmának tíz százalékát adják, s a kereslet folyamatosan növekszik. A Wolf-csoportnak, amely 30 leányvállalattal 15 országban van jelen, 2500 dolgozója van, legfontosabb piaca Ausztria, Németország, Franciaország, Olaszország és Nagy-Britannia. A készház- és csarnoképítés a konszern forgalmának kétharmadát adja, e téren a második legnagyobb cég Ausztriában.