Auguszta
4 °C
22 °C

Eladó a Marks &Spencer

MTI
2004.05.28. 08:57
A brit Marks & Spencer áruházláncot esetleg megveszi Philip Green kiskeerskedelmi vállalkozó családi magánbefektető társasága, a Reviva Acquisitions Ltd. Philip Green pénteken tévényilatkozatokban is elismerte érdeklődését, mint mondta sok teendő van a Marks & Spencernél, és társasága "tudja, mit kell tenni". Philip Green 1999-2000-ben már próbálkozott a Marks & Spencer megvásárlásával, de sikertelenül.

A Marks & Spencer piaci tőkeértéke körülbelül 8,3 milliárd font - csütörtökön, miután az esetleges felvásárlásnak híre ment a piacon, 19 százalékkal 3,45 fontra drágult a részvénye a londoni értéktőzsdén. A cégnek 2 milliárd font adóssága is van. Philip Green, mint mondta, készpénzes és részvénycserés felvásárlásra gondol.

Megtorpant a növekedés a Marks & Spencer csoportnál, és még további feladatok várnak a cég vezetésére - közölték kedden a brit kiskereskedelmi hálózatnál, nyilvánosságra hozva, hogy a költségek csökkentése ellenére kevéssé nőtt az éves eredmény. A Marks & Spencer az utóbbi években megritkította külföldi jelenlétét, egyebek között Magyarországon is, a költségek mérséklése végett. Roger Holmes vezérigazgató pozícióját az elemzők bizonytalannak tartják. Nagy-Britannia legnagyobb ruházati áruházláncának csökkent a forgalma az utóbbi hónapokban, ennek ellenére a márciussal végződött üzleti évben, az egyszeri tételeket nem számítva, 781,6 millió font volt az adó előtti eredménye az egy évvel korábbi 715,7 millió után. Elemzők 753-760 millióra számítottak.

A valóság azonban rosszabb, mint amit a mérleg mutat. Az előző üzleti évet tavaly március 29-én zárták, a legutóbbit viszont idén április 3-án. A plusz egy hetet leszámítva csak 739,8 millió font volt a társaság adó előtti eredménye a legutóbbi üzleti évben. 1998-ban, a Marks & Spencer rekordévében 1,2 milliárd volt a társaság adó előtti eredménye.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!