Miklós
-7 °C
2 °C

Takarékoskodna a Volkswagen

MTI
2004.06.16. 12:54
A német Volkswagen autógyár további takarékossági intézkedéseket fontolgat - írta szerdai számában a Financial Times Deutschland a wolfsburgi gyár környezetéből származó információkra hivatkozva. A költségcsökkentés nagyságáról még nem döntöttek, a javaslatokat most dolgozzák ki.

A Volkswagen márciusban újabb kétmilliárd eurós megtakarítási programot jelentett be 2005-ig, így együtt már négymilliárd euró megtakarítása a cél, egyelőre. A Volkswagen a munkahelyek mintegy ötezres csökkentését tervezi, ez 3,5 százalékos leépítés.

A konszern április végén tette közzé, hogy a Volkswagen-márka 71 millió eurós üzemi veszteséget szenvedett az első negyedévben, a tavalyi első negyedévi 188 millió eurós üzemi eredmény helyett, a valutaárfolyamok kedvezőtlen alakulása és a gyenge értékesítés miatt.

A teljes Volkswagen-csoport üzemi eredménye ezért 45,6 százalékkal 329 millió euróra csökkent az egy évvel azelőtti 604 millióról. A teljes csoport adózott eredménye 26 millió euró volt az első negyedben az egy évvel korábbi 202 millió euró helyett, a csökkenés 86,9 százalékos.

A német cég a tavalyi évet az adózott eredménye 58 százalékos csökkenésével zárta, az eredmény 1,1 milliárd euró volt. A hanyatlást elsősorban az észak-amerikai eladáscsökkenés és az euró drágulása okozta. Mindazonáltal a Volkswagen rohamlétekkel folytatja kínai terjeszkedését.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!