Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Mintegy 160 milliós kár a Argosz Biztosítónál

MTI
2004.06.20. 09:53
Az Argosz Biztosító Rt. az országot ért viharral kapcsolatban összesen 155-165 millió forint kárt fizet ki - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint június 9-12 közötti időszakra vonatkozóan eddig 650 kárbejelentés érkezett a lakás- és a vállalkozói vagyonkárokról

A legnagyobb, hozzávetőleg 350 vagyonkár Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zempélán megyében történtek, míg a másik súlyosan érintett terület Budapest és Pest megye volt, ahonnan 250 kárt jelentettek.

A biztosító előzetes felmérése szerint a eddig bejelentett vagyonkárokra 60-70 millió forintot fizet ki. A társaság reményei szerint a károk felmérése legkésőbb jövő hét végére befejeződik.

A közlemény szerint a biztosítóhoz eddig további 100 mezőgazdasági kárbejelentés is érkezett. A kárt szenvedett terület nagysága mintegy 250 hektár, a kár értéke pedig 50-55 millió forint.

Mezőgazdasági szempontból a leginkább sújtott terület Hajdú-Bihar és Békés megye: súlyosabb károk a paprika és a paradicsompalántában és néhány almaültetvényben voltak. A szántóföldi növények kisebb mértékben károsodtak.

A közleményből kiderül az is, hogy Miskolcról és a környékéről 90 Casco kárt jelentettek.

A kárfelvételek megtörténtek, a biztosító által fizetendő összeg pedig eléri 45 millió forintot.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.