Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Mintegy 160 milliós kár a Argosz Biztosítónál

MTI
2004.06.20. 09:53
Az Argosz Biztosító Rt. az országot ért viharral kapcsolatban összesen 155-165 millió forint kárt fizet ki - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint június 9-12 közötti időszakra vonatkozóan eddig 650 kárbejelentés érkezett a lakás- és a vállalkozói vagyonkárokról

A legnagyobb, hozzávetőleg 350 vagyonkár Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zempélán megyében történtek, míg a másik súlyosan érintett terület Budapest és Pest megye volt, ahonnan 250 kárt jelentettek.

A biztosító előzetes felmérése szerint a eddig bejelentett vagyonkárokra 60-70 millió forintot fizet ki. A társaság reményei szerint a károk felmérése legkésőbb jövő hét végére befejeződik.

A közlemény szerint a biztosítóhoz eddig további 100 mezőgazdasági kárbejelentés is érkezett. A kárt szenvedett terület nagysága mintegy 250 hektár, a kár értéke pedig 50-55 millió forint.

Mezőgazdasági szempontból a leginkább sújtott terület Hajdú-Bihar és Békés megye: súlyosabb károk a paprika és a paradicsompalántában és néhány almaültetvényben voltak. A szántóföldi növények kisebb mértékben károsodtak.

A közleményből kiderül az is, hogy Miskolcról és a környékéről 90 Casco kárt jelentettek.

A kárfelvételek megtörténtek, a biztosító által fizetendő összeg pedig eléri 45 millió forintot.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!