Piroska
-10 °C
1 °C

PSZÁF jóváhagyás a Forrás vásárláshoz

MTI
2004.06.29. 09:18
A tőkepiaci felügyelethez június 14-én benyújtott ajánlatban az Arago Rt. részvényenként 1.200 forintot ajánlott a Forrás Rt. A sorozatú törzsrészvényeire. A vételi ajánlat nem vonatkozik a B sorozatú osztalékelsőbbségi részvényekre, tekintettel arra, hogy nyilvános vételi ajánlatot csak a szavazati jogot megtestesítő részvényekre lehet tenni.

Az ajánlati ár 48,34 százalékkal haladja meg a törvény szerint kötelezően alkalmazandó árfolyamot. Az Arago Holding a Forrás Rt.-ben jelenleg az alaptőke 18,29 százalékával rendelkezik, ami 32,93 százalékos szavazati arányt biztosít számára.

Az Arago a felvásárlással a Forrás Rt. szavazatainak több mint 50 százalékát kívánja megszerezni. Ha ez teljesül, akkor kezdeményezi a felvásárlással érintett részvénysorozat kivezetését a Budapesti Értéktőzsdéről. A vételi ajánlat lebonyolítója az Erste Bank Befektetési Rt.

A Forrás Rt. alaptőkéje 9 milliárd forint, amely 5 millió darab ezer forintos A sorozatú törzsrészvényből és 4 millió darab ezer forint névértékű B sorozatú osztalékelsőbbségi részvényből áll. Ezenkívül egy darab C sorozatú osztalékelsőbbségi részvénye is van. Az A és B sorozat tőzsdén forgó értékpapír, az osztalékelsőbbségi részvényekhez azonban nem kötődik szavazati jog. A Forrás Rt. részvényeit tavaly júliusban értékesítette az Állami Privatizációs ésVagyonkezelő Rt. kárpótlási jegyekért.

A Forrás Rt. részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak. Az A sorozatú részvények hétfőn 1.150 forinton, az előző napinál egy forinttal alacsonyabb árfolyamon zártak, szerény, mindössze 4,48 millió forint értékű kereskedésben.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.