Ágnes
-13 °C
0 °C

Tőzsdeelnök az árfolyamnyereség-adó ellen

MTI
2004.07.08. 20:35
Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde Rt. elnöke gazdasági és erkölcsi hibának tartaná az árfolyamnyereség-adó újbóli visszaállítását, amelyet az MSZP-SZDSZ-kormány 2002-es hatalomra kerülése után röviddel eltörölt, betartva ezzel egyik választási ígéretét.

A tőzsdeelnök az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta: "a megtakarítások és növekedés elleni lépés lenne az, ha az szja-val már egyszer megadóztatott pénzügyi megtakarításokat ismételten megterhelnék árfolyamnyereség-adó címén is, ami ráadásul inflációs hatású." Az értéktőzsde elnöke reméli, hogy a kormány más módot talál majd az államháztartási hiány kezelésére.

Szalay-Berzeviczy Attila hozzátette: a lakosság pénzügyi megtakarításainak mindössze 1,2 százalékát fektette részvényekbe, ami a tőzsdei magyar részvényállomány 4,3 százalékát jelenti. Ez utóbbi számmal szemben az európai uniós átlag 10 százalék körül van. Aláhúzta: a BÉT kiemelt stratégiai célja, hogy a hazai magánbefektetők egyre nagyobb arányban vásárolják magyarországi társaságok részvényeit, és a korszerűtlen hazai megtakarítási szerkezetet a fejlett országok szintjéhez közelítse.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!