Csehországban épít üzemet a Bang & Olufsen

MTI
2004.07.13. 14:37
A dán Bang & Olufsen szórakoztató elektronikai készülék gyártó vállalat üzemet tervez építeni Csehországban. Az észak-morvaországi Koprivnice egy 15 millió eurós beruházással épülő üzemnek ad otthont, ahol 200 főt foglalkoztatnak majd - adta hírül a külföldi befektetések közvetítésével foglalkozó Czechinvest állami ügynökség. Az üzem 2005 őszén kezdi meg a termelést.

A csehországi üzem lenne a magas árkategóriában fekvő, sajátos formavilágot tükröző, exkluzív szórakoztató elektronikai cikkeket gyártó dán vállalat első külföldi termelési telephelye. "Koprivnicére három ország több mint negyven lehetséges telephelyének mérlegelése után esett a választásunk. A térség több éves autó- és elektronikai eszköz gyártási múltja döntő szempontnak bizonyult" - indokolta John Bennett-Therkildsen, a cég elnöke a döntést. A térség a Tatra teherautókról, valamint korábban lemezjátszó és televízió készülék gyártásáról volt híres.

A termelést már az üzem teljes befejezése előtt megkezdi a Bang & Olufsen Koprivnicében, mégpedig a Tatra teherautó gyártól bérelt üzemcsarnokban szeptemberben. A Czechinvest projetmenedzsere Tomas Novak üdvözlte a Bang & Olufsen döntését mondván, az igényességéről ismert presztízsmárka megjelenése mindenképpen jó fényt vet a térségre más befektetők szemében is.