A vártnál kisebb mértékben növelte eredményét a Microsoft

MTI
2004.07.22. 23:40
A Microsoft Corp., a világ legnagyobb szoftvergyártója csütörtökön New York-i tőzsdezárást követően azt közölte, hogy pénzügyi negyedik negyedévében nőtt az adózott eredménye és bővült a bevétele a a személyi számítógépek erős eladás növekedésére. Ugyanakkor a folyó negyedévre vonatkozó nyereségvárakozása elmaradt a várttól és elsősorban emiatt a tőzsdeidőn túli kereskedés kezdetén a Microsoft árfolyama 5 százalékos veszteségen állt.

A Microsoft június 30-án záródott pénzügyi negyedik negyedéve alapján 2,69 milliárd dollár, részvényenként 25 cent adózott eredményről számolt be az egy évvel korábbi 1,48 milliárd dollár, részvényenként 14 cent után, a szakértők hasonló eredményre számítottak.

A Microsoft a folyó pénzügyi első negyedévére 25 cent részvényarányos adózott eredményt becsül 8,9-9,0 milliárd dollár bevétellel, a szakértők 32 cent/részvény egyszeri tételek nélküli eredményre és 8,79 milliárd dollár bevétellel számoltak. Csütörtökön a Nasdaq-on a Microsoft 29,00 dolláron zárt, a tőzsdeidőn túli kereskedésben 27,60 dollárra gyengült.