Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Draskovics: hozzanak tőkét a nagykövetek

MTI
2004.07.27. 16:46
A magyar gazdaság információt, üzletet és befektetést vár a külföldön dolgozó misszióvezetőktől - jelentette ki Draskovics Tibor pénzügyminiszter kedden Budapesten, a Külügyminisztériumban.

A kormány tartani fogja idén a 4,6 százalékos GDP-arányos államháztartási hiányt, ehhez drasztikus megszorító lépésekre nem lesz szükség - mondta Draskovics Tibor. Hozzátette: az 1997-ben bevezetett nyugdíjreform következtében ebben az évben az államháztartási hiány a GDP 0,7 százalékával, két év múlva a GDP 1 százalékával lesz nagyobb a járulékbefizetések elmaradása miatt. Ugyanakkor a magánnyugdíj-pénztárak vagyonába kerül át ez a járulék.

A magyar gazdaságnak bizalomra van szüksége külföldön és munkahelyekre itthon - hangoztatta a pénzügyminiszter. Draskovics Tibor kitért arra, hogy az Európai Unióban dolgozó magyar diplomatáknak olyan harcosan kell kiállniuk a számunkra fontos egyszerűsített vállalkozói adó fenntartása mellett, mint ahogy mások kiállnak e speciális terület áfa-kulcsának csökkentése vagy fenntartása érdekében.

A felzárkózás programjáról a pénzügyminiszter elmondta: négy év alatt 2000 milliárddal csökkentjük az államháztartás kiadásait, de ugyanezen idő alatt az európai uniótól hasonló összeget tudunk forrásként bevonni.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.