Eleonóra
1 °C
7 °C

Túlteljesített a VPOP

MTI
2004.07.30. 15:06
Az első félévben 1041 milliárd forinttal gazdagította a központi büdzsét a Vám és Pénzügyőrség (VPOP), miközben a költségvetési törvény 2004-ben egész évre 1300 milliárd forintos bevételi tervet irányoz elő a szervezet számára - jelentette ki pénteken sajtótájékoztatón Egerben, a VPOP országos parancsnoka.

Az Uniós csatlakozása nyomán, a vámhatárok megszűnése miatt a második fél évben, szerényebb bevétellel számolnak - közölte Nagy János, aki abból az alkalomból látogatott a hevesi megyeszékhelyre, hogy augusztus 1-től megyei hatáskörű fővámhivatallá alakult az Egri Vámhivatal.

A pénzügyőr vezérőrnagy elmondta, hogy a legtöbb pénz, összesen 400 milliárd forint, az üzemanyagok jövedéki adójából folyt be a szervezet kasszájába. Ezt követi a dohányáru 190 milliárd forinttal és az alkoholtermékek, mintegy 40 milliárd forinttal. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy május elsejétől a VPOP legfőbb feladatává a jövedéki adóztatás és a jövedéki ellenőrzés vált. Ugyanis az importált termékek után az áfát már az APEH szedi be.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!