PKN Orlen és MOL tárgyalás az egyesülésről

MTI
2004.08.03. 11:31
A lengyel PKN Orlen olajtársaság még ebben a hónapban döntést vár legnagyobb részvényesétől arra, hogy felújítsa-e a tárgyalásokat az egyesülésről a Mollal.

A PKN Orlen múlt héten kinevezett új vezérigazgatóját, Jacek Walczykowskit a Rzeczpospolita című lengyel lap kérdezte arról, vajon ő maga javasolja-e a tárgyalások újrakezdését. - Ehhez jelzést kell kapnunk a kincstárügyi minisztériumtól vagy a Nafta Polska állami holdingtól arra nézve, hogy ők továbbra is érdekeltek. Arra számítok, hogy a következő részvényesi közgyűlés után, vagyis augusztus vége előtt, felbukkannak ilyen javaslatok - felelte a vezérigazgató a lap keddi számában.

- A Mol nagyon érdekes partner a PKN Orlen számára, de még többet kell elemeznünk egy esetleges egyesülés hatásait. Ha a hatások kedvezők a két cég és részvényeseik számára, akkor a kapcsolódás lehetséges - mondta Walczykowski.

Hozzátette, hogy pénteken röviden találkozott Áldott Zoltánnal, a Mol vezérigazgató-helyettesével, de lényegi megbeszélést nem folytattak.