A Forrás Rt. kétharmadát szerezte meg az Arago

MTI
2004.08.04. 09:19
Az Arago Holding Rt. nyilvános vételi ajánlattal 66,78 százalékra növelte befolyását a Forrás Rt.-ben - közölte az Arago a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán. Az augusztus 2-án zárult vételi ajánlat során az Arago összesen 1.692.435 darab Forrás törzsrészvényt vásárolt meg, ami a Forrás Rt. szavazatra jogosító részvényeinek a 33,85 százaléka.

Az ajánlattételkor az Arago Holding a Forrás Rt.-ben az alaptőke 18,29 százalékával rendelkezett, ami 32,93 százalékos szavazati arányt biztosított számára. Ez utóbbit növelte most 66,78 százalékra. Az Arago Rt. június közepén tett nyilvános vételi ajánlatot a Forrás Rt. ezer forint névértékű "A" sorozatú, szavazati jogot biztosító törzsrészvényeire 1.200 forintos árfolyamon. A vételi ajánlat nem vonatkozott a "B" sorozatú osztalékelsőbbségi részvényekre.

Az Arago a kibocsátási tájékoztatóban jelezte, hogy amennyiben a felvásárlással megszerzi a Forrás Rt. szavazatainak több mint 50 százalékát, kezdeményezni fogja a felvásárlással érintett részvénysorozat kivezetését a Budapesti Értéktőzsdéről. Ugyanakkor középtávon tervezi az osztalékelsőbbségi, nem szavazó részvények tőzsdei kivezetését is.

Az Arago támogatja a Forrás menedzsmentjét abban, hogy a Forrás kisebbségi portfolióját a lehető legjobb áron értékesítsék. A továbbiakban együtt kívánnak fellépni a nemzetközi piacokon, a környező országok privatizációjában, akvizíciókban és beruházásokban, valamint ingatlanfejlesztésekben. Az Arago törekszik a Forrás Rt. értékének növelésére, de a továbbiakban a törzsrészvényekre nem tervez osztalékot fizetni.