Judit
-2 °C
8 °C

McDonald's: 13 százalékos bevételnövekedés az első félévben

MTI
2004.08.04. 15:29
A McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. éttermeiben 13,2 százalékkal nőtt az árbevétel az év első hat hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte a McDonald,s szerdán az MTI-vel.

A McDonald's 44 vállalati tulajdonú és 41 franchise partner által üzemeltetett éttermének 2004 első féléves bevétele 13,3 milliárd forintot tett ki, a hálózat rendszerszintű nettó árbevétele 2003-ban 25,9 milliárd forint volt - áll a közleményben.

A cég számításai szerint az első félévben két és fél millióval több vendéget láttak vendégül, mint 2003 első hat hónapjában, ez összesen mintegy 33 millió embert jelent.

A vendégszám növekedést a gyorsétterem-hálózat a rövidített vásárlások és az egy vásárlásra jutó átlagos vendégszám - ami a McDonald's felmérése szerint 1,9 fő - szorzata alapján számítja.

A vállalat idén várhatóan 1 milliárd forintot költ a régebbi éttermei felújítására, átalakítására és két új budapesti éttermének megnyitására- áll a közleményben. Az új éttermek közül az egyik idén augusztusban nyílik az M3-as autópálya kivezető szakaszán.

A kft. 1,2 milliárd forintos mérleg szerinti eredménnyel zárta a múlt évet, a forgalom egyenlő arányban oszlik meg a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. saját üzletei és a franchise partnerek által üzemeltetett éttermek között.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.