Radnai György lesz a PM új közigazgatási államtitkára

MTI
2004.08.06. 18:07
A pénzügyminiszter kezdeményezte a miniszterelnöknél azt, hogy a pénzügyi tárca új közigazgatási államtitkára augusztus 16-tól Radnai György legyen, aki jelenleg az egészségügyi reformért felelős kormánybiztos - mondta Draskovics Tibor az MTI-nek pénteken.

A leendő közigazgatási államtitkár jelentős közigazgatási tapasztalatokkal rendelkezik, dolgozott a Pénzügyminisztériumban és az egészségügyi minisztériumban is, majd egy ideig ellátta a pénztárfelügyelet elnöki posztját.

A pénzügyminiszter közölte: az államháztartás júliusi előzetes adatainak tükrében teljesíthető az idei évre tervezett 4,6 százalékos eredményszemléletű államháztartási deficit, ha azonban a későbbi hónapokban változás következne be, a kormány kész lépéseket tenni a deficit cél betartása érdekében.

A posztot eddig Terták Elemér töltötte be, őt július közepén menesztette Draskovics Tibor pénzügyminiszter. Az Index akkor úgy értesült, hogy Tertáknak egy fideszes szakmai kör összejövetelén való részvételért kellett távoznia.