Hajnalka
0 °C
14 °C

Radnai György lesz a PM új közigazgatási államtitkára

MTI
2004.08.06. 18:07
A pénzügyminiszter kezdeményezte a miniszterelnöknél azt, hogy a pénzügyi tárca új közigazgatási államtitkára augusztus 16-tól Radnai György legyen, aki jelenleg az egészségügyi reformért felelős kormánybiztos - mondta Draskovics Tibor az MTI-nek pénteken.

A leendő közigazgatási államtitkár jelentős közigazgatási tapasztalatokkal rendelkezik, dolgozott a Pénzügyminisztériumban és az egészségügyi minisztériumban is, majd egy ideig ellátta a pénztárfelügyelet elnöki posztját.

A pénzügyminiszter közölte: az államháztartás júliusi előzetes adatainak tükrében teljesíthető az idei évre tervezett 4,6 százalékos eredményszemléletű államháztartási deficit, ha azonban a későbbi hónapokban változás következne be, a kormány kész lépéseket tenni a deficit cél betartása érdekében.

A posztot eddig Terták Elemér töltötte be, őt július közepén menesztette Draskovics Tibor pénzügyminiszter. Az Index akkor úgy értesült, hogy Tertáknak egy fideszes szakmai kör összejövetelén való részvételért kellett távoznia.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Spanyolország

A szélmalmok földjén - Consuegra és Almodóvar del Campo.