Mária
-7 °C
3 °C

Újból termel a Volkswagen mexikói üzeme

MTI
2004.08.22. 09:48
Beindult a termelés a német Volkswagen autóipari vállalat mexikói termelőüzemében, ahol sztrájk miatt szerda óta szünetelt a gyártás. A szakszervezet képviselője bejelentette, hogy a 12 ezer dolgozó 6,1 százalékos béremelést kap a hét végén kötött munkaadói-munkavállalói megállapodás értelmében.

Szombat délutántól újra beindult a Beetle és a Jetta modellek gyártása a Mexikó középső részén fekvő Puebla VW üzemében a három napig tartó kiesés után. 2000-ben és 2001-ben a főként amerikai piacra dolgozó gyártótelepen több mint egy hónapon át tartott egy hasonló sztrájkakció.

Tavaly 232 ezer gépkocsi került ki a német gyártó mexikói üzeméből, ennek a mennyiségnek 81 százalékát exportra szállították. A VW vezetése július végén jelentette be, hogy a gyenge amerikai autópiaci kereslet miatt kapacitása felén dolgozó mexikói vállalat a VW üzemi veszteségének fő forrása volt: az idei év első felében 503 millió eurós üzemi veszteséget ért el. A VW, amely 1964 óta jelen van Pueblában, 1967 és 2003 között több mint 23 millió autót gyártott itt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.