Judit
-2 °C
8 °C

Egyre többet rendelnek az eurózónából

MTI
2004.08.24. 14:03
Az eurózóna ipara júniusban az előző év azonos időszakához képest 10,9 százalékkal több megrendeléshez jutott, ám az előző hónaphoz viszonyítva a megrendelések 6,5 százalékkal mérséklődtek - derül ki az Eurostat kedden közzétett jelentéséből. Az Európai Unió tagországaiban 10,5 százalékos volt - éves összevetésben - a rendelések júniusi növekedése.

A leggyorsabb volt a fémkohászat és a fémfeldolgozóipar rendelésnövekedése (18,6 százalékos az eurózónában, illetve 18,3 százalékos az EU-tagországokban ). A járműgyártásban, a gépek-és berendezések gyártásában, a vegyiparban is meghaladta a tíz százalékot júniusban a megrendelések éves növekedése. A elektromos gépek és berendezések iparágában 4,6 (az EU-ban 3,2 százalékos) volt a növekedés.

A rendelkezésre álló adatok szerint az Európai Unió valamennyi tagországában nőttek éves összevetésben a megrendelések, Litvániában 19,8, Szlovákiában 14, Németországban 13,1, Franciaországban 12,5 százalékkal és csak Csehországban estek vissza 6,1 százalékkal.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!