A Malév megemeli a kerozin-pótdíjat

2004.08.31. 18:40
A magyar nemzeti légitársaság a nyersolajárak folyamatos emelkedése miatt 2004. szeptember 01-től menetrendszerinti járatain, útvonal szakaszonként (egy oda- vagy egy visszaút) további 3 eurós pótdíj bevezetése mellett döntött - áll a Malév kedd esti közleményében.

A Malév Rt., mint ismert, a kerozin árának drasztikus emelkedése miatt, 2004. június 7-től 4 euró nagyságrendű pótdíjat számol fel útvonal szakaszonként. A légitársaság az elmúlt két hónapban folyamatosan figyelte a nyersolajárak változását, amely mára történelmi rekordnagyságot ért el, és megközelíti az elmúlt 10 éves átlag dupláját. A folyamatos kerozin áremelkedés okán elkerülhetetlenné vált, hogy a magyar nemzeti légitársaság is, több más, nagy légitársasághoz hasonlóan, megemelje a kerozin pótdíjat, amely a nemzetközi légiközlekedési piacon bevezetett gyakorlattal összhangban történik.

A légitársaság által bevezetett, további, átlagosan 3 eurós pótdíj útvonal szakaszonként értendő a Malév menetrendszerinti járataira. A Malév Rt. az olajpiaci árak jelentős csökkenése esetén azonnal visszavonja a kerozin-pótdíj szedését.

A kerozin pótdíj emelése nélkül az eddigiekhez képest további 1.5 milliárd forinttal növekednének a Malév kiadásai.