Judit
-2 °C
8 °C

Eltűnik a Malév vesztesége

2004.09.01. 15:43
A magyar nemzeti légitársaság az első félévben a fapados társaságok előre jelzettnél sokkal dinamikusabb előretörése és a történelmi magasságokba emelkedő üzemanyagárak ellenére képes volt javítani eredményeit, mind a tervhez, mind a bázis időszak időarányos teljesítményéhez viszonyítva - áll a Malév az Indexhez eljtutatott közleményében.

Az első félév árbevétele 59,4 milliárd Ft volt, amely 6 százalékkal haladta meg a tervezett mértéket. A tavalyi év azonos időszakához mért árbevétel-növekedés 20 százalékos. A szállított utasok száma a menetrendszerinti forgalomban 22 százalékkal haladja meg a tavalyi év első hat hónapjának forgalmát, és ennek következtében a férőhely-kihasználási mutató 6 százalékpontot javult.

A Társaság 2004. I-VII. havi teljesítménye alapján elért árbevétele 71,9 milliárd Ft, amely 4 százalékkal magasabb a tervezettnél és 17 százalékkal múlja felül a bázisidőszakot. A Malév első féléves auditált mérlege és az I-VII. havi összesített mutatói azt bizonyítják, hogy a Malév átalakítási és költséghatékonysági programja jó irányba halad, és az év végi nullszaldós eredmény megalapozott elvárás.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.