Visszahívnak több Daewoo-modellt

MTI
2004.09.03. 19:00
A GM Daewoo Auto and Technology (GM Daewoo) pénteken visszahívott egyes Lanos, Nubira, Leganza, Evanda és Tacuma modelleket, hogy kijavítsa a vezérműtengely helyzetérzékelőjével kapcsolatos esetleges meghibásodásokat, tájékoztatta a társaság magyarországi képviselete az MTI-t. A a visszahívási akció a 2001. október 19. és 2003. február 10. között gyártott modelleket érinti, Magyarországon összesen 262 autóra vonatkozik.

Az autók tulajdonosait a GM Daewoo közép-európai regionális szervezete (GM Daewoo CEE) levélben fogja megkeresni a javítással kapcsolatos egyeztetés céljából. Azokat az autótulajdonosokat, akiknek ebben az időszakban gyártott autója korábbi javítás során új vezérműtengely pozícióérzékelőt kapott, a gyártó kéri, hogy keressék meg a hozzájuk legközelebb eső márkakereskedést javítás céljából.

Ritka esetekben előfordulhat, hogy a vezérműtengely helyzetérzékelője meghibásodik, hatására felvillanhat a motorkontroll-lámpa a műszerfalon, az érzékelő felmelegedhet vagy megolvadhat. Ez égett szaggal, füsttel járhat. A hibás vezérműtengely-helyzetérzékelőt kicserélik, és további elektromos biztosítót építenek be. A javítás nagyjából egy órát vesz igénybe, költségeit a GM Daewoo fedezi.