A Malév utasforgalma jelentősen nőtt

MTI
2004.09.14. 16:06
A Malév az év első nyolc hónapjában, az előző év hasonló időszakához képest, 15,77 százalékkal 1,786 millióra növelte az utasforgalmat menetrendszerinti járatain és ezen belül a mediterrán országokba irányuló forgalom 75,4 százalékkal bővült. Nemes Ervin a Malév kereskedelemi vezérigazgató-helyettese a szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az első nyolc havi utasszám megegyezik a tervezettel.

A Malév bizonyos útvonalakra a szeptember tizedike és október tizenötödike közötti időszakra Early Bird néven akciót indított. Egy útra - a repülőtéri illeték nélkül - már 9.900 és 12.500 forintért lehet jegyet vásárolni. Ettől a lépéstől a magyar légitársaság négyszázmillió forint többletbevételt vár. Az első nyolc hónapban a Malév járatain utazók negyven százaléka átutazó volt, míg egy évvel korábban ez az arány még csak harminc százalékot ért el.

A Londoni járatokon a Malév utasforgalma 31 százalékkal nőtt, annak ellenére, hogy ma már Budapestről öt légitársaság, köztük három diszkont-légitársaság napi tizenegy járatot üzemeltet a brit fővárosba. Londonba a magyar légi fuvarozó közel 150 ezer utast szállított az első nyolc hónapban.

A New York-i járat változatlanul telített és az utasszám húsz százalékkal 53.560-ra emelkedett. Nemes Ervin megjegyezte, hogy kiugróan jól üzemel a pristinai járat. Az utasszám ezen az útvonalon 95,3 százalékkal nőtt január-augusztusban a múlt év hasonló időszakához képest.