Repüljön egy ezresért Liverpoolba!

MTI
2004.09.16. 13:47
A Wizz Air diszkont légitársaság december hetedikétől új járatot indít Budapestről, Liverpoolba - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel. A jegyeket péntektől kezdi árusítani internetes honlapján a légitársaság, 990 forinttól.

A Wizz Air szeptember közepétől hat Airbus A320 típusú repülőgéppel üzemel és elindította első járatait Milánóba és Koppenhágába is Ferihegyről. A társaság augusztusban jelentette be, hogy hárommillió euró részvényre váltható hitelhez jut, amit az amerikai légiközlekedési tőkealap, az Indigo Partners nyújt a Wizz Air jelenlegi befektetőivel.

A társaság rendelkezésére bocsátott összeg a légitársaság működését és további növekedését biztosítja a negyvenmillió eurós tőkeemelés lezárásáig. A tőkeemelés is az Indigo Partners vezetésével történik, mely május közepén jelentette be, hogy húszmillió euróval venne részt a több mint hétmillió eurós jegyzett tőkéjű Wizz Air negyvenmillió eurós tőkeemelésben. A vezérigazgató akkor hangsúlyozta, hogy a tőkeemeléssel a Wizz Air a legtőkeerősebb európai diszkont légitársaság lesz.