Helyreigazítás

Index
2004.09.24. 01:09
2004. szeptember 6-án megjelent, A nagy takarítás című, a Future Clean Rt. és a Sportfolió Kht. közötti szerződésekről, illetve az állami ingatlanok üzmeltetéséről írott cikkünkben több helyen pontatlan adatokat, illetve valótlan állításokat közöltük.

Cikkünk azt sugallja, mintha a Future Clean és Sportfolió Kht. közötti két szerződés nem nyílt közbeszerzési tender után jött volna létre, és csak takarítási szolgáltatásról szólna.

Ezzel szemben a Future Clean nyílt közbeszerzési eljáráson nyert teljes körű üzemeltetési megbízást, a legolcsóbb ajánlattal, nem egyedüli ajánlattevőként, hanem négy másik pályázóval versenyben. Egy évvel később, szintén nyílt közbeszerzésen nyerte el a cég az FTC és a Honvéd létesítményeinek üzemeltetését is.

Az erről szóló, Sportfolió Kht-val kötött szerződések nem titkosak, a felek mindössze az ilyenkor szokásos bizalmas adatkezelést írják elő.

A cég - a cikkbeli állítással ellentétben - nem ingyen jutott a Sportfolió Kht. és a létesítmények eszközparkjához, hanem az eszközöket piaci áron bérli a Sportfoliótól, sőt több, összességében százmilliós értékű berendezést (jégkarbantartó gépek, pályafenntartó gépek) is beszerzett saját forrásból. A Future Clean nem használ háztartási gépeket és eszközöket, az ingatlanok üzemeltetését nagyteljesítményű ipari berendezésekkel végzi.

A cég közel 90%-ának Szigedi László, 10%-nak Németh Krisztina a tulajdonosa.

Félrevezető állítás továbbá, hogy a Sportfolió Kht. hiánya a Future Cleannel kötött szerződések miatt nőtt volna meg. A kht. már megalakulása óta forráshiányos, évről évre kevesebb pénzhez jut, mint amennyi feladatai ellátására szükséges volna.