Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Szerződéses partnereitől átveszi a szőlőt a Tokaj Kereskedőház Rt.

MTI
2004.10.15. 16:23
Minden szerződéses partnerétől átveszi a szőlőt Tokaj Kereskedőház (TK) Rt., amely jelenleg még állami tulajdonban van, ám már meghirdették privatizációs pályázatát - jelentették be a cég közgyűlését követő sajtótájékoztatón pénteken Tolcsván.

Koleszár István, a tulajdonosi jogköröket gyakorló Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. ügyvezető igazgatója, a TK Rt. igazgatóságának tagja a tájékoztatón elmondta: a kereskedőház üzleti tervében a piaci viszonyokat, a kereskedelmi igényeket, valamint a készleteket tekintve az idén ősszel 80 ezer mázsa szőlő felvásárlását tervezte a mintegy 3000 termelőtől, akikkel két éve szerződést kötött.

A megállapodás azt is tartalmazta, hogy a minőségi borok előállítását szem előtt tartva a 17 mustfok alatti szőlőt a cég nem köteles átvenni. Az idén szokatlanul nagy mennyiségű, azonban csupán átlagos minőségű szőlő termett Tokaj-Hegyalján. A szerződéses termelők területén összesen körülbelül 130-135 ezer mázsára becsülik a szőlőt a szakemberek. A TK Rt. több lépcsőben kidolgozott megoldást kínál a többlettermés értékesítésére - tudatta az igazgató.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.