Tőzsdén az első melegrészvény

MTI
2004.10.16. 09:55
A több melegtémájú internetes portált üzemeltető PlanetOut 4,65 millió részvényt dobott piacra a csúcstechnológiai papírok piacán, a Nasdaq tőzsdén, és a papír a kereskedés első napján, csütörtökön tizenhat százalékkal erősödve 10,40 dolláros árfolyamon zárt.

Bár kisebb melegipari vállalkozások már felkerültek az ausztrál és más kisebb tőzsdékre, a San Fransiscó-i székhelyű PlanetOut az első, amely elég stabilnak és hosszú életűnek bizonyult ahhoz, hogy méltó legyen a Nasdaqon való jegyzésre.

"Sok szakember jövedelmező üzletágat lát a homoszexuális fogyasztók kiszolgálásában, és a PlanetOut tőzsdei megjelenésével itt az első befektetési alkalom a nagyközönség számára ezen az ígéretes piaci szegmensen" - mondta Walter Schubert tőzsdealkusz, a Gay Financial Network alapítója.

A részvénykibocsátás 39 millió dolláros bevételét szolgáltatásainak bővítésére, új országokban és új médiumokban való terjeszkedésre akarja felhasználni az egyebek közt fizetős apróhirdetéseket közlő PlanetOut, amely 11,6 millió dollár árbevételt realizált 2004 első felében.