Eladja egy üzletágát a Graphisoft

MTI
2004.10.18. 11:54
A Graphisoft értékesíti fűtés, szellőzés, légkondicionálás (HVAC: Heating, Ventillation, Air Conditioning) üzletágát az Aceri U.K. Ltd. részére - közölte a Graphisoft a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

Az Egyesült Királyságban bejegyzett Aceri a szoftver disztribútora is volt 2003 júliusa óta. Az Aceri továbbra is támogatja a HVAC felhasználóit, és szándéka szerint továbbfejleszti a szoftvert.

A Graphisoft e hónap elején ismertette új stratégiáját, és erőforrásait azokra a piacokra és termékekre kívánja koncentrálni, amelyek a legnagyobb üzleti potenciállal rendelkeznek - áll a közleményben.

A Graphisoft magyar szoftverfejlesztő társaság az idén az első félévben 2,244 millió euró nettó nyereséget ért el, 42,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A második negyedévben a nettó profit 1,004 millió euró volt, 28,6 százalékkal több, mint 2003. azonos időszakában.

A Graphisoft részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájába vannak bevezetve, a pénteki kereskedést 1.437 forinton zárták, hétfőn déleleőtt 1.450 forinton forogtak.