Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Egyre többet építkezünk

MTI
2004.10.21. 12:05
Az építőipari termelés volumene 2004 augusztusában a kiigazítatlan adatok alapján 5,9 százalékkal, munkanaptényezővel korrigálva 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal az MTI-vel csütörtökön. A KSH adatai szerint az idén az első nyolc hónapban a termelés 7,6 százalékkal emelkedett 2003 azonos időszakához viszonyítva.

Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés augusztusban 1,5 százalékkal volt alacsonyabb a júliusinál. Tavaly augusztusban az építőipari termelés volumene szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva az előző havit 3,1 százalékkal haladta meg, 2002 augusztusához képest - munkanaptényezővel kiigazítva - 5,2 százalékkal emelkedett.

Tavaly augusztushoz képest az építőipari tevékenység költségalapon számított árai 4,1 százalékkal, ezen belül a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építésének árai 4,6 százalékkal emelkedtek. Az építőipari árak az előző havinál 0,1 százalékkal voltak alacsonyabbak idén augusztusban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.