Egyre többet építkezünk

MTI
2004.10.21. 12:05
Az építőipari termelés volumene 2004 augusztusában a kiigazítatlan adatok alapján 5,9 százalékkal, munkanaptényezővel korrigálva 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal az MTI-vel csütörtökön. A KSH adatai szerint az idén az első nyolc hónapban a termelés 7,6 százalékkal emelkedett 2003 azonos időszakához viszonyítva.

Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés augusztusban 1,5 százalékkal volt alacsonyabb a júliusinál. Tavaly augusztusban az építőipari termelés volumene szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva az előző havit 3,1 százalékkal haladta meg, 2002 augusztusához képest - munkanaptényezővel kiigazítva - 5,2 százalékkal emelkedett.

Tavaly augusztushoz képest az építőipari tevékenység költségalapon számított árai 4,1 százalékkal, ezen belül a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építésének árai 4,6 százalékkal emelkedtek. Az építőipari árak az előző havinál 0,1 százalékkal voltak alacsonyabbak idén augusztusban.