Mária
-6 °C
-2 °C

Nőttek a Sanofi-Aventis bevételei

MTI
2004.10.21. 12:16
Bevételeinek növekedésről számolt be a harmadik negyedévről kiadott - a világ harmadik legnagyobb gyógyszergyártó vállalatát létrehozó egyesülésük óta első alkalommal megjelent - gyorsjelentésében a Sanofi-Aventis, bár ennek mértéke kissé elmaradt az elemzők által korábban előrejelzettől.

A francia óriás negyedéves bevétele 6,49 milliárd euró lett, 10,7 százalékkal magasabb az összehasonlítás alapjául szolgáló tavalyi - még a két társaságra vonatkozó, most összevont - értéknél. A felfutást elsősorban a daganatos megbetegedések elleni és a váralvadás-gátló gyógyszerei iránt növekvő keresletnek köszönhette.

A Reuters által felkért elemzők - 6,38 milliárd és 6,79 milliárd eurós szélső értékekkel - 6,59 milliárd euró bevételre számítottak. A mai tőzsdei kereskedés a Sanofi-Aventis számára 0,44 százalékos árfolyam-emelkedést hozott, a papír jelenleg 57,15 eurón áll; éves minimuma 49,42 euró, maximuma 63,25 euró volt.

A mai nap egyébként az európai gyógyszergyárak "nagy napja": a Novartis már közzé tette harmadik negyedéves profitjának 21 százalékos növekedését tartalmazó gyorsjelentését, és hamarosan az AstraZeneca időszaki eredményei is nyilvánosságra kerülnek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!