Az S&P megerősítette Budapest hitelképességi besorolását

MTI
2004.10.21. 12:22
A Standard & Poor hitelminősítő intézet megerősítette Budapest rövid távú tartozásainak A-2, illetve hosszú távú tartozásai A- besorolását. A főváros hitelképességi kilátásait a S&P stabilnak tekinti. Az eddigi besorolás megerősítése a város 2003 évi pénzügyi helyzete, várakozásoknak megfelelő stabilizálódását tükrözi.

A város likviditása bőséges, változatás összetételű vagyonát viszonylag jól működteti - mondta magyarázatként a londoni hitelminősítő elemzője, hozzátéve, hogy rontja a helyzetet a BKV felhalmozott tartozása és működési vesztesége.

A S&P a pénzügyi kilátásokat stabilnak minősítette, mivel hosszabb távon egyensúlyba hozható a város működési eredménye, középtávon pedig finanszírozhatók a jelentős infrastrukturális fejlesztések. A " stabil kilátásokról" adott minősítés magába foglalja azt is, hogy az S& P várakozása szerint a főváros elkerüli adósságainak a kezelhetőségi határ fölé történő növekedését, és azt is, hogy a város megoldást talál a BKV deficitjének rövid távú megszüntetésére, és képes az adósságok növekedésének megállítására.