Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Az S&P megerősítette Budapest hitelképességi besorolását

MTI
2004.10.21. 12:22
A Standard & Poor hitelminősítő intézet megerősítette Budapest rövid távú tartozásainak A-2, illetve hosszú távú tartozásai A- besorolását. A főváros hitelképességi kilátásait a S&P stabilnak tekinti. Az eddigi besorolás megerősítése a város 2003 évi pénzügyi helyzete, várakozásoknak megfelelő stabilizálódását tükrözi.

A város likviditása bőséges, változatás összetételű vagyonát viszonylag jól működteti - mondta magyarázatként a londoni hitelminősítő elemzője, hozzátéve, hogy rontja a helyzetet a BKV felhalmozott tartozása és működési vesztesége.

A S&P a pénzügyi kilátásokat stabilnak minősítette, mivel hosszabb távon egyensúlyba hozható a város működési eredménye, középtávon pedig finanszírozhatók a jelentős infrastrukturális fejlesztések. A " stabil kilátásokról" adott minősítés magába foglalja azt is, hogy az S& P várakozása szerint a főváros elkerüli adósságainak a kezelhetőségi határ fölé történő növekedését, és azt is, hogy a város megoldást talál a BKV deficitjének rövid távú megszüntetésére, és képes az adósságok növekedésének megállítására.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.