Malév: irány a Sky Team

MTI
2004.10.27. 15:22
A Malév mostanáig eleget tett a Sky Team szövetség társult tagságához szükséges valamennyi feltételnek - mondta a légitársaság szóvivője az MTI - nek szerdán.

Krebsz Adrien hozzátette, hogy ezt követően a szövetség dönt a csatlakozás időpontjáról. A feltételek közül az egyik legjelentősebbnek nevezte a szóvivő az Amadeus elnevezésű helyfoglalási, jegykiállítási rendszerre átállást. "Ez tette ki a tagsági követelmények teljesítési költségének kétharmadát" - fűzte hozzá.

A légitársaság szombaton áll át az eddig használt Gabriel rendszerről az Amadeusra. "Az átállás napján, október 30-án 11 órától 23 óráig a Malév minden helyfoglalást érintő tevékenysége szünetel, így az utazási irodákban, a Malév jegyirodákban és a Malév utazási portálján sem lesz lehetőség foglalásra" - ismertette. A légitársaság utazási portálján a helyfoglalás 2004. november 2-ig szünetel, ugyanakkor a Ferihegyi repülőtéren működő Malév jegyirodában, illetve a Váci úti Malév Centrumban már vasárnaptól ismét lehet repülőjegyet vásárolni.

Az internetes felhasználók számára az új foglalási rendszer az eddiginél könnyebben kezelhető lesz. Krebsz Adrien példaként említette, hogy az új rendszerben egyszerre több időpontra is rá lehet majd keresni, valamint a felhasználó elmentheti a vele gyakran együtt utazó családtagjainak, kollégáinak, barátainak adatait is. A rendszer regisztráció nélkül is használható.

A légitársaságnak összesen 123 feltételnek kell megfelelnie a társult tagság elnyeréséhez, ennek többségét már korábban teljesítette a cég. A jelentősebb feladatok közé tartozott a számítástechnikai rendszerek, illetve az értékesítési rendszer összehangolása. A szövetségi csatlakozástól már 2005-ben néhány százalékos forgalomnövekedést vár a társaság.

A Sky Team tagja jelenlegi a Delta, az Air France, a Continental, a Northwest, a KLM , az Alitalia, a Korean Air, az Aeromexico és a CSA.