Ausztriában terjeszkedik a Globus

MTI
2004.11.03. 13:14
Az osztrák Vital Food GmbH-ban 49,9 százalékos tulajdonrészt szerzett a Globus Rt. - közölte a cég az MTI-vel szerdán. Az üzletrész megszerzésével a Globus az osztrák cég legnagyobb tulajdonosa lett. Az rt. a megállapodás értelmében az ausztriai cég stratégiai irányítójává válik. "A legnagyobb magyar konzervipari társaság ezzel a lépésével tovább erősíti ausztriai jelenlétét, nemzetközi pozícióit és a Globus márkanevet" - áll a közleményben.

A tranzakció részeként a Vital Food GmbH felveszi a Globus nevét és a továbbiakban Globus Konzerven- und Tiefkühlproduktionsges. mbH néven működik tovább a Globus márkanév kizárólagos használójaként Ausztriában. A közleményből kiderül, hogy az osztrák társaság eddig is szoros kereskedelmi kapcsolatokat tartott fenn a Globus Rt.-vel. A magyar társaság az idén mintegy hárommillió euró értékben szállított a Vital Food részére.

A Globus Rt. az idei évben várhatóan 4 millió euró értékben exportál késztermékeket Ausztriába, amelyből mintegy hárommillió euróért eddig is az osztrák cégen keresztül értékesített. "A Globus Rt. az üzletszerzésnek és a tudatos piacépítésnek köszönhetően jelenlegi osztrák forgalmának 30-40 százalékos emelkedésére számít" - tartalmazza a közlemény.