Nyereség a Lufthansánál a harmadik negyedben

MTI
2004.11.11. 16:10
Nyereséges lett a német Lufthansa a harmadik negyedévben a növekvő forgalomnak és a költségcsökkentésnek köszönhetően. A társaság azonban további takarékossági intézkedéseket helyezett kilátásba, hogy állni tudja a versenyt, és ellensúlyozni tudja az üzemanyag ár emelkedését.

Az adózott eredmény 125 millió euró lett a harmadik negyedben az egy évvel korábbi 17 millió euró adó utáni veszteséget követően. Az üzemi eredmény kilenc százalékkal 218 millióra nőtt, túlszárnyalván az elemzők 213 milliós várakozását. Az árbevétel 4,47 milliárd euróra nőtt, a forgalom élénkülésének és az üzemanyag pótdíj bevezetésének köszönhetően.

A Lufthansa 12,7 százalékkal több utast szállított az első kilenc hónapban az egy évvel korábbihoz képest. Wolfgang Mayrhuber vezérigazgató szerint további költségcsökkentésre van szükség, az idei évre tervezett 430 millió eurós megtakarításból 354 milliót már megvalósítottak.

Mayrhuber a kiadások 1,2 milliárd euróval való csökkentését helyezte kilátásba, ebből háromszázmillió körüli a bérmegtakarítás. A társaság vezetése új bérmegállapodásra törekszik az 55 ezer dolgozót tömörítő szakszervezettel.