Medgyessy: versenyképes az ország

MTI
2004.11.17. 14:52
Versenyképesség tekintetében Magyarországnak "nincs szégyellnivalója" - mondta Medgyessy Péter volt miniszterelnök egy rádióműsorban szerdán. Egyre több az autópálya, komoly fejlesztések, beruházások folynak, az egyetemi kutatók teljesítménye jelentős, és ez mind hozzájárul a versenyképességhez - mondta a volt kormányfő, jelenleg az ország utazó nagykövete, a Klubrádió egy gazdasági műsorában.

Mint mondta, "szűk látókörű, provinciális gondolkodást tanúsít" az, aki szerint nem versenyképes az ország, például csak azt veszi figyelembe, hogy mennyibe kerül a munkaerő. Medgyessy Péter szerdán és csütörtökön utazó nagyköveti minőségében az Európai Unió következő soros elnökségét adó Luxemburg miniszterelnökével és az Európai Beruházási Bank (EIB) vezetőivel tárgyal - közölte a volt kormányfő sajtótitkársága.

Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnökkel a volt kormányfő elsősorban az unió 2007-2013 közötti költségvetési elképzeléseiről kíván tárgyalni, az EIB vezetőivel pedig az együttműködés új lehetőségeiről. Luxemburg 2005 elején Hollandiától veszi át az unió soros elnöki tisztét fél évre.