Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Medgyessy: versenyképes az ország

MTI
2004.11.17. 14:52
Versenyképesség tekintetében Magyarországnak "nincs szégyellnivalója" - mondta Medgyessy Péter volt miniszterelnök egy rádióműsorban szerdán. Egyre több az autópálya, komoly fejlesztések, beruházások folynak, az egyetemi kutatók teljesítménye jelentős, és ez mind hozzájárul a versenyképességhez - mondta a volt kormányfő, jelenleg az ország utazó nagykövete, a Klubrádió egy gazdasági műsorában.

Mint mondta, "szűk látókörű, provinciális gondolkodást tanúsít" az, aki szerint nem versenyképes az ország, például csak azt veszi figyelembe, hogy mennyibe kerül a munkaerő. Medgyessy Péter szerdán és csütörtökön utazó nagyköveti minőségében az Európai Unió következő soros elnökségét adó Luxemburg miniszterelnökével és az Európai Beruházási Bank (EIB) vezetőivel tárgyal - közölte a volt kormányfő sajtótitkársága.

Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnökkel a volt kormányfő elsősorban az unió 2007-2013 közötti költségvetési elképzeléseiről kíván tárgyalni, az EIB vezetőivel pedig az együttműködés új lehetőségeiről. Luxemburg 2005 elején Hollandiától veszi át az unió soros elnöki tisztét fél évre.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.