Csökkent az Agfa eredménye

MTI
2004.11.18. 14:38
Csökkent a belga Agfa-Gevaert fotótechnikai vállalat nyeresége az év harmadik negyedében az euró erősödése, a nyersanyagok drágulása és az árverseny éleződése, valamint a hagyományos fotó üzletág gyengélkedése miatt. A cég idén augusztusban adta el ezt az üzletágat. A társaság üzemi eredménye 25 százalékkal 71 millió euróra csökkent a harmadik negyedévben, az értékesítés nettó árbevétele 8,7 százalékkal 953 millió euróra esett.

Az Agfa-Gevaert a filmet, fotópapírt és vegyipari termékeket, valamint labortechnikai eszközöket gyártó üzletágát 175,5 millió euróért adtja el a cég mostani menedzsmentjének, illetve pénzügyi befektetőknek. Az Agfa-Gevaert a jövőben a nyomdaiparban és az orvosi technológiánál használt grafikus rendszerekre koncentrálja erőit, követi az ágazatban zajló gyors digitalizálást.

Az Agfa magyarországi részlege, az Agfa Hungária is az új cég, az AgfaPhoto leányvállalataként működik tovább. Az Agfa Hungárián belül három üzletág működik: a fotó, az egészségügyi, valamint a nyomdaipari grafikai részleg. A fotó üzletág szintén három részből áll: a film, a papír és vegyipari termékek, valamint laborgépek részlegből.