Felfüggesztették a Malév közgyűlését

MTI
2004.11.19. 13:31
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) indítványára felfüggesztették a Malév Rt. pénteki rendkívüli közgyűlését. Németh Krisztina szóvivő az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a folytatólagos közgyűlést harminc napon belül hívják össze. A közgyűlés napirendjén a Malév tőkehelyzetének rendezése és személyi kérdések szerepeltek. Ezen kívül napirendi pont volt a szeptemberben megválasztott új felügyelő bizottsági tag, Balogh András vagyonnyilatkozata.

A Malév jegyzett tőkéje 3,5 milliárd, saját tőkéje az auditált mérleg szerint 2003 végén 2,6 milliárd forint volt. Az ÁPV igazgatósága a csütörtöki ülésén eredménytelennek nyilvánította a magyar nemzeti légitársaság privatizációs pályázatát, amelyen, a kiírás szerint, az ajánlatok elbírálásában a vállalt tőkeemelés mértéke meghatározó súllyal szerepelt.

A Malév augusztusig teljesítette a tavaly decemberi kormányhatározatban rögzített 3 milliárd forintos tulajdonosi támogatás megadásához meghatározott feltételeket - mondta Sándor László, a Malév elnök-vezérigazgatója az MTI-nek. A társaság éves gazdálkodása közel nullszaldós lesz a tulajdonosi támogatást figyelembe, a légitársaság likviditási helyzete jó - tette hozzá.

A tulajdonosi támogatással, amennyiben azt tőkeemelés formájában kapja meg a légitársaság, a saját tőke is a törvényben előírt szintre emelkedik.