Elemér
5 °C
16 °C

A Danone beszáll a szerbiai ásványvíz-gyártásba

MTI
2004.11.19. 14:24
A szerb ásványvíz-palackozó Knjaz Milos még állami tulajdonban levő részvényeinek 41,8 százaléka a francia Danone és a szerb kosárlabda-sztár Vlade Divac közös konzorciuma, az Apurna kezébe kerülhet. Az Apurna a hét elején a Knjaz Milos összesen 72 százalékára tett ajánlatot, részvényenként 17 500 dinárt kínálva.

A Knjaz Milos részvényeinek további egyharmada kisrészvényesek kezében van, egynegyede a brit FPP Balkan Limited befektetési alap tulajdona. A Knjaz Milosban levő állami rész eladásától 34 millió eurós bevételt várnak.

Az ügylet másik két ajánlattevője az FPP Balkan Limited - amely szeptemberben szerzett 17 200 dináros részvényáron 25 százalékot az ásványvíz-palackozóban - most további 33,6 százalékos részt venne, főként a kisrészvényesektől, 23 000 dinárért.

A szlovén Lasko sörfőzde, amely összesen 50 százalékot akar szerezni a Knjaz Milosban, 18 000 dináros részvényenkénti árat kínál. Ez az ár valószínűleg túl alacsony lesz a kisrészvényesek számára, akiknek döntését hétfőn hozzák nyilvánosságra.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.